6 Kasım 2012 Salı

Kelepçeler!

1) STANDART KELEPÇE

 Bu standart kelepçeler bileklere takılan kısım, arasında sağlam bir zincir ve güvenilir bir double-lock / çift kilit sisteminden oluşurlar. Anahtar şekillerinden ayırt edilebilirler. Polislerin de kullandığı standart kelepçedir ancak mekanizmaları, anahtar deliğinin ve double-lock ın yeri farklılık gösterebilir.  Aradaki zincir uzun olursa, ayaklar için kullanılabilir, zincir kesilip kelepçeler tekli olarak farklı amaçlar için kullanılabilir.

Double-Lock nedir, ikinci bir kilit neye yarar?

Kelepçeyi bileğe takıp, çarkı (C) içeri doğru sürdüğümüzde bileği sıkıştırırız. Çarkı sürdükçe bilek daha da sıkışır, eğer double-lock olmasaydı istemeyeceğimiz denli sıkışıp kan dolaşımını engelleyebilirdi. Double-lock çarkı içeri sürdükten sonra çarkın hareket etmemesini sağlar, mekanizmasını bloke eder. Bu sayede planlanandan daha fazla bileğinizi sıkmamış olur.

Double-lock anahtar deliğinin arkasında, yanında ya da kelepçenin yan kısmında olabilir. Birisi üzerinde kullanmadan önce çalışıp çalışmadığını muhakkak test edin! 
- Aktive etmek için kelepçeyi bileğe takıp ayarladıktan sonra anahtarın üzerindeki çıkıntıyla (B), double-lock'ın (B) içindeki mandalı ittirin (Şekil 1-2).
- İçerideki mandalı görmüyorsanız, kilitlenmiş demektir (Şekil 3). Çarkı ittirerek işe yarayıp yaramadığını test edebilirsiniz.
- Kelepçeyi normal şekilde (genelde saat yönü olur) açmaya kalktığınızda bir dirençle karşılaşacaksınız. Double-lock kilitliyken kelepçeyi açamazsınız! Önce double-lock u açmanız gerekli! Bunun için yapmanız gereken son derece basit; anahtarı ters yöne çevirin. Diktörgen double-lock deliğinde mandalın eski halini aldığını göreceksiniz..










 2. AMERİKAN KELEPÇE / MENTEŞELİ KELEPÇE




Bu kelepçeyle kendinizi kilitlerseniz, anahtarı deliğe kendi başınıza sokamazsınız!

3. MANDALLI SEKS SHOP KELEPÇESİ


  Sadomechanix bu kelepçeyi görürseniz çöpe atın diyor. En büyük problemi yukarıda bahsedilen double-lock sistemi. Daha kolay gibi görünüyor ancak insanın başına iş açıyor anlaşılan.

Mor halka: İkinci kilidi (double-lock) aktive eden şey. Problem ise mandalın bir türlü sabit durmaması. Yani kontrolünüz dışında açılıyor! Ayrıca bazen hiç işey yaramıyor ya da sıkışıyor!

Bu kelepçe'den ben de almıştım. Çünkü seks shoplarda en çok satılan bu (ben Londra'da aldıydım). Benim de gözlemim de diğer kelepçeye göre daha hafif olduğu.

Aynı sitede bu kelepçe için kalitesiz deniyor ve anahtarının da kötü bir alaşımdan yapıldığı için kırılmaya müsait olduğu söyleniyor...

4. GÜVENLİK KİLİTLİ KELEPÇE / Noir'in Kelepçesi : )

Bu kelepçe yukarıdaki mandallı modelden ancak mandalı daha iyi ve kıpraşıp durmuyor. Ancak zinciri biraz daha ince. Diğer kelepçelerde bulunmayan ise kelepçenin kenarında bulunan güvenlik kilidi. Anahtarı kaybetseniz bile güvenlik mandalını hareket ettirip kelepçeyi açabiliyorsunuz. Malzemesi süper olmasa da rengiyle beni tavladı : )
(Noir'a bu fotoğrafları çekmeme izin verdiği için, teşekkürler)


Ben standart kelepçemi tesadüfen Cihangir'de bir ikinci el dükkanında buldum. Satıcının söylediğine göre filmlerde kullanılmış bir polis kelepçesiymiş, oldukça ağır ve iyi bir malzemeden. Anahtarında "Masolet" yazıyor. 20-25 TL gibi bir şeye almıştım. Geçen gün de Kadıköy'de hem askeri malzemelerin, hem de spor malzemelerinin satıldığı Kadıköy İş Merkezi'ne girdim(Akmar'ın yanında). Orada bir dükkanda sordum. Standart modeller 20, Amerikan tipler 45 TL idi. Seks shoplardan alacaksanız da yukarıdaki ayrıntılara dikkat edin ve krılma ihtimaline karşı en az iki anahtarı olduğundan emin olun.

Tabi çok daha çeşitli kelepçeler var.. Bondageda da kullanılan bileklik stili kelepçeler (cuffs) falan var daha... ama sanki onlar ayrı bir kategori gibi geldi..

Kaynak: http://www.sadomechanix.dk/index-bdacademy-gb.htm

Askeri malzemelerin sadece cinsel fantaziler için üretildiği bir dünya dileğiyle, iyi eğlenceler...




1 yorum:

  1. Emek verilmis guzel bir yazi. Tesekkurler.
    Biz standard tip kelepce kullaniyorum. Henuz bir sorun yasamadim. Kullanan kisinin bilincli olmasi her kelepce ya da kisitlama aleti icin cok onemli. Bu yazinin konusu disinda kaliyor ama yapi malzemelerden biraz zincir ve kucuk asma kilitler ile eglenceli oyuncaklar yapmak mumkun. Ellere gecen halka seklinde kisimlarin cildi etkilememesi icin kaplanmasi iyi olur tabii.

    YanıtlaSil